Начало Блог Уроци по плуване и кога да започнем – всичко за родителите

Уроци по плуване и кога да започнем – всичко за родителите

(Време за четене: 3 минути и 25 сек)
Абонирай се
Swimming lessons and when to start — everything for parents

Уроци по плуване: кога да започнем и какво трябва да знаят родителите

Да се ​​научим да плуваме трябва да бъде приоритет за всяко семейство. Това е важно житейско умение, което може да играе ключова роля в предотвратяването на удавяне - водеща причина за смъртта сред децата.

Децата и техните родители трябва да се научат да плуват, за да бъде времето във водата безопасно и забавно!

Ето някои съвети и как да започнете уроците по плуване, какво да търсите в качествена програма.

Кога детето ми трябва да се научи да плува?

Децата се развиват с различна скорост и не всички са готови да започнат уроци по плуване точно на една и съща възраст. Когато вземате решение, за това, трябва да съобразите емоционалната зрялост на детето, физическите способности и ограниченията, нивото на комфорт във водата.

Някои проведени проучвания показват, че обучението по умения за оцеляване във водата и уроците по плуване могат да помогнат за намаляване риска от удавяне за деца на възраст между 1-4 години. Класове, които включват и родителите, и техните деца също са добър начин да се въведат добри навици за безопасност във водата и да се започне изграждането на умения за готовност за плуване. Ако детето ви изглежда готово, е добра идея да започнете сега.

Уроци по плуване за деца на възраст 4 и повече години: задължителни за повечето семейства 

До 4-тия си рожден ден повечето деца са готови за уроци по плуване. На тази възраст обикновено могат да научат основни умения за оцеляване във водата, като например плаване, стъпки във вода и достигане до изходна точка. До 5 или 6-годишна възраст повечето деца могат да овладеят обхождането. Ако детето ви вече не е започнало програма за плуване, сега е моментът!

Плуване на бебета – възможно ли е?

Не, защото понастоящем няма доказателства, че програмите за плуване на бебета за под 1 година намаляват риска от удавяне. Децата на тази възраст могат да показват рефлексни "плуващи" движения, но все още не могат да вдигнат главите си от водата достатъчно добре, за да дишат. Добре е да се запишете в класа за игра на родител-дете, за да помогнете на бебето си да свикне в басейна. Това може да се окаже забавна дейност, на която да се  насладите заедно.   

Винаги помнете, че уроците по плуване са само едно от няколкото важни нива на защита, необходими за предотвратяване от удавяне. Другият момент, включва постоянен, целенасочен надзор, когато детето ви е в или близо до басейн или във вода. Също така е важно да блокирате достъпа до басейните по време на плуване.

Какво да търсите в избора на уроци по плуване?

Потърсете доказани детски инструктори, които следват насоки. Те трябва да са фокусирани не само върху техники за плуване, но и по-широки умения за компетентност за оцеляване. Всички деца трябва да се научат как да се връщат на повърхността на водата и да излизат от водата.

Програми по плуване за деца от всички възрасти:

Инструкторите по плуване трябва да са добре обучени и сертифицирани.

Преподаването на добри навици за безопасност във, в и близо до водата е от изключително значение за бъдещото оцеляване. Децата трябва да се научат никога да не плуват самостоятелно или без наблюдение на възрастни. Инструкторите трябва да учат децата винаги да искат разрешение от родители, спасители или инструктори за плуване, преди да влязат в басейн или естествени водни обекти като езеро.

Изисквайте, поне няколко сесии

След като децата започнат уроци, трябва да можете да виждате проследявате тяхното постепенно развитие и напредък. Не спирайте уроците поне докато не усвоят основните умения за компетентност във водата.

За деца под 4 години, потърсете програми, които:

Осигуряват подходяща за възрастта атмосфера – Вашето дете трябва да се чувства сигурно по време на уроците. Трябва да е подпомагано с дейности на социално, интелектуално, физическо и емоционално развитие. Децата трябва да имате своето здравословно уважение към водата.

Включете механизма „наблюдение с докосване“. Всеки път, когато бебетата и малките са в или около водата - дори по време на уроци по плуване - възрастният трябва да е на една ръка разстояние, за да осигури "наблюдение с докосване". Участието на родителите трябва да се насърчава, особено защото помага на семействата да знаят какво да практикуват.

Поддържайте чиста водата - малките деца са по-склонни да преглъщат или дишат във вода, така дезинфекцията на водата и поддържането на подходящи нива на хлор е наистина важно. Добрата програма трябва също да изисква детето да носи бански костюм, който е плътно прилепнал към краката, за да избегне разпространението на отпадъци във водата.

Поддържайте водата топла - Хипотермията е по-голям риск в тази възраст. В идеалния случай, класовете за плуване и безопасност на водата за деца на възраст 3 и по-малки трябва да бъдат във вода, загрята до 30.5 до 34.4 градуса по Целзий.

Как да контролирате детето си в или близо до вода:

Правилното наблюдение във водата - дори ако детето ви се учи да плува, наблюдението е един от най-важните начини да се предотвратите удавяне. Удавянето е бързо, тихо и се случва много по-често, отколкото повечето семейства осъзнават.

За да контролирате ефективно и да пазите детето си безопасно по време на плуване, имайте предвид:

Обърнете внимателно и целенасочено внимание. Не се разсейвайте с други дейности.

За по-малките деца и слабите плувци е важно родителят да е с тях във водата, дори и на разстояние.

Не оставяйте бебе или малко дете в или близо до водно тяло под грижите на друго дете.

Особено по време на партита или пикници на басейна или езерото, когато е лесно да се разсее, определете "наблюдател на вода", чиято работа е постоянно да държи малките деца под око.

Не забравяйте, че основният риск от удавяне за малки деца е на възраст от 1 до 4 години. Той е неочакван, без надзор и достъп до вода. Децата са естествено любопитни и често се изплъзват незабелязано по време на други занимания, различни от плуване.

Винаги използвайте спасителните жилетки, когато сте в, на или в близост до естествени водни обекти, като езера или реки. Уверете се, че те пасват правилно.

Помнете: Безопасността на водата е семейна работа!

Съвет:

Говорете с детския педиатър, ако имате въпроси относно това дали детето ви е готово за развитие в уроци по плуване и как да намерите качествена програма за вашето семейство.

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
  Кога имаш нужда от детегледачка?
  Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
  Премиум подбор
  Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
  • Спести време

   Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
  • Проверени

   Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
  • Опитни

   С богат опит и препоръки от други родители
  • 3 месеца гаранция

   Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

  • Депозит

   Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
   (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
  • Остатък

   Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
  • Заплащане

   Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
   (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
  • Отстъпка

   Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
  Имаш още въпроси?
  Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
  Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

  Избирам Премиум подбор
  или
  Безплатно намиране
  Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
  Избирам Безплатно намиране
  Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
  Успешно влезе със своят Facebook профил.
  Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

  Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
  С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

  Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

  Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

  Твоята заявка е изпратена

  1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
  2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
  3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
  4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
  Назад
  Публикувана на 22.07.2019

  Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

  Приемам
  Виж още