Начало Блог Детегледачка на повикване

Детегледачка на повикване

(Време за четене: 2 минути и 16 сек)
Абонирай се
Детегледачка на повикване

Все повече семейства в днешно време се нуждаят от детегледачка не целодневно, а само от време на време. Например в случаите, когато детето боледува и не може да посещава детска градина; когато родителите искат да излязат вечер да посветят време само на себе си или да отидат на гости без детето; когато в детската градина групите са сборни, правят дезинфекция за насекоми; когато родителят е home office, но му се налага да отиде до работодателя си; при непредвидено възникнал повод да се излезе без детето и други.

Тогава на помощ идва т.нар. детегледачка на повикване. Какво е важно като родител да предвидиш при този тип ангажимент:

 • При планувано почасово гледане (знаеш точно кога ще имаш нужда от детегледачката) е по-лесно. Свързваш се с нея и уговаряш ангажимента. Естествено колкото по-рано я известиш, толкова вероятността тя да е свободна е по-голяма.
 • При непланувана нужда от гледане на детето (когато се е разболяло например) и известяване „в последния момент“, реално има голям шанс детегледачката да не може да откликне поради друг ангажимент (тук важи правилото „който свари, той превари“). Затова важно е да имаш няколко надеждни човека на разположение (поне 4 – 5), с които да работиш. Така този набор от варианти ти гарантира, че при нужда „от днес за утре“ или „от сега за след малко“ твоето дете няма да остане без грижа.

Много семейства се свързват с нас и си търсят точно такава детегледачка, която да е на тяхно разположение само, когато се обадят. Все пак е необходимо и конкретна финансова сигурност и яснота за детегледачката (няма как тя да стои неотлъчно на телефона и да чака обаждане от теб, което в рамките на месеца може и да не се случи реално или да отказва други предложения за работа, защото е лоялна и очаква евентуално „включване“ от теб). За целта ти предлагаме два варианти на коректни взаимоотношения с нея:

1. Дефинирай по възможност предварително точен месечен график: така бавачката ще знае, че в точно определени дни и часове ще е заета с твоето дете и съответно ще е свободна от други ангажименти. Заплащането ще е съобразно уточнените часове.

2. Гарантирай минимално месечно заплащане - така дори и да не я повикаш, тя няма да поема други ангажименти и ще е на твое разположение. Фиксирай определени часове за договорената сума.

Хубаво е да уговориш вариант за допълнителни часове при нужда, извън договорените предварително. Съответно обсъдете и размера на допълнителното заплащане (така тя ще е по-мотивирана за работа с твоето дете). Допълнително предимство при спешна нужда (налага ти се внезапно да излезеш) е детегледачката да е от твоя или близък квартал, за да може да дойде максимално бързо (примерно до 1 час).

Примерен вариант как може да оформиш обявата си с цел максимална яснота за твоето търсене и съответно да получиш адекватни отговори:

Здравейте! Ние сме семейство с две деца: момиче на 4г. и 9 м., която ходи на детска градина, и момче на 3 г., което предстои да тръгне сега от юли на детска градина. Търсим си детегледачка, на която да можем да разчитаме и да се доверим, когато едното или и двете деца са леко болни и трябва да останат вкъщи (естествено, че когато са по-сериозно болни, с температура и т.н., ние ще си взимаме болничен и ще ги гледаме).

Представяме си ангажимента така: плащаме определена твърда сума на месец, която да покрива при нужда до 1 седмица гледане целодневно (на едното или на двете деца). Твърдата сума е гарантирана, независимо дали ще има реално ангажимент или не (тъй като няма как да предскажем дали децата ще се разболеят). Считаме за адекватно да бъде нещо около 250-300 лв.

Отделно от това, ако има нужда от допълнителен ангажимент (т.е. ако се случи така, че детето/децата имат нужда от гледане по-дълго време от вече покритата за дадения месец седмица), тогава ще договаряме приемливо и за двете страни възнаграждение и за допълнителното време. Подчертаваме, че за нас е много важно да знаем, че можем да разчитаме на детегледачката, когато имаме такава допълнителна извънредна нужда.

Ангажиментът в този си формат е дългосрочен – минимум за около 1 година с реална опция и за повече.

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
  Кога имаш нужда от детегледачка?
  Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
  Премиум подбор
  Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
  • Спести време

   Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
  • Проверени

   Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
  • Опитни

   С богат опит и препоръки от други родители
  • 3 месеца гаранция

   Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

  • Депозит

   Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
   (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
  • Остатък

   Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
  • Заплащане

   Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
   Не дължиш нищо предварително! Заплаща се след като наемеш своята детегледачка сумата от {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
   (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
  • Отстъпка

   Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
  Имаш още въпроси?
  Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
  Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

  Избирам Премиум подбор
  или
  Безплатно намиране
  Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
  Избирам Безплатно намиране
  Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
  Успешно влезе със своят Facebook профил.
  Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

  Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
  С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

  Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

  Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

  Твоята заявка е изпратена

  1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
  2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
  3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
  4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
  Назад
  Публикувана на 18.01.2023

  Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

  Приемам
  Виж още