Начало Блог Как да си намеря детегледачка?

Как да си намеря детегледачка?

(Време за четене: 4 минути и 42 сек)
Абонирай се
How do I get a babysitter?

Всеки родител знае какво безгранично щастие може да донесе едно дете. Как се отдаваш изцяло на друго същество – физически, емоционално, духовно. Как поставяш неговите нужди и желание пред своите, без това да ти прави особено впечатление. Но и всеки родител знае колко изтощаващо, предизвикателно, трудно може да бъде родителството. Не само заради безсънните нощи, когато детето е малко и се буди през три часа, за да яде, или когато е болно с 40 градуса температура. Растейки, децата създават и много поводи за размисъл, търсене на решения, алтернативи у своите родители. Колкото и всеотдайни да са майката и бащата към детето си, идва моментът, в който трябва да се отделят за кратко от него, дори и само за няколко часа през деня. Майчинството приключва и майката трябва да се върне на работа. Или просто семейството има нужда от малко почивка, отмора и свеж въздух, за да се завърнат родителите по-спокойни, удовлетворени от себе си и по-щастливи. А знаем, че едно дете може да бъде щастливо, само ако родителите му са такива. Така че дори и няколко часа „в градска отпуска“, един уикенд без детето, започване на ново начинание могат да внесат свеж полъх в отношенията дете-родител. Дали ще се отделят еднократно или регулярно от детето, родителите трябва да намерят човек, който да поеме грижите за него. Някои имат на разположение и предпочитат баби и дядовци. Други имат невероятния късмет да приемат детето им на ясла (в днешно време стана по-лесно да влезеш в университет, отколкото в ясла). А има и такива, които нямат нито една от двете опции и единствена останала възможност се оказва наемането на бавачка. Логично стигаме и до дилемата, по какъв начин точно да си намерим детегледачка. Има няколко варианта, които имат своите предимства и недостатъци. Ние ще се опитаме да ви бъдем полезни и да съберем накратко информация за тях. А ето и кои са вариантите:

Чрез познат или приятел

Често пъти се случва да чуете от приятелско семейство или от майка на детската площадка за бавачка, която е гледала техните деца и са останали много доволни. Може да ви я препоръчат и да ви дадат нейните координати, за да се свържете с нея. Става бързо, лесно и без никакви излишни разходи като комисиона или такси. Но нека бъдем реалисти. Колко често нашите изисквания припокриват тези на друга майка? Доброто за едни далеч не е подходящо и приемливо за други. А и какъв е шансът точно тази детегледачка да е свободна и да може да поеме вашия ангажимент? Да, нерядко може да ви се усмихне късмета и без никакво напрежение и нерви да си намерите бавачка, чудеса се случват, но за съжаление не на всеки. Така че този вариант си остава доста късметлийски.

Предимствата са че някой Ваш познат/приятел вече познава този човек и доверието се изгражда много по-лесно. Освен това този метод е и напълно безплатен.

Недостатъците са че е малко вероятно да намерите детегледачка по този начин, която да е свободна и да отговаря на Вашите критерии – все пак всеки родител има своите изисквания и задължения.
Освен това наемайки детегледачка по приятелска линия означава, че отношенията с този, който я е препоръчал и тези с детегледачката са пряко зависими – ако не се разберете с детегледачката, рискувате приятелските си отношения.

През интернет

Има немалко сайтове за обяви, фейсбук групи или платформи в интернет, в които детегледачки предлагат услугите си, или където може да попитате други майки да ви насочат към избор на бавачка. Хубавото там е, че изборът е наистина голям, имате възможност да избирате, да събирате мнения и да отсявате. Лошото е, че трябва да се доверите на думите на напълно непознати хора, чиито намерения не са винаги ясни и добронамерени. Попаднете ли на кандидат-детегледачка, също не можете да бъдете сигурни със що за човек си имате работа, дали това наистина е бавачка или поредния шегаджия, хейтър или дори психично болен (съвсем не е изключено). Трябва да признаем, че има и изключително читави хора, които могат да се отзоват и да ви свършат работа. Съвсем не е изключено да си намерите детегледачка за броени часове през интернет и то без да плащате излишно за посредничество. Но не забравяйте, че на вас остава задачата да проверите предоставените от нея документи, сертификати, препоръки, да организирате сами интервюта, срещи, разговори. Ако имате лошия късмет да се натъквате на неподходящи кандидати, целият този процес ще се повтаря отново и отново, ще отнема доста от вашето време, нерви и емоции. Така че бъдете готови за всичко, ако изберете този вариант за търсене на бавачка.

Тук се открояват 3 основни начина:

  1. Фейсбук групи
    1. Има различни на брой фейсбук групи за намиране на детегледачки, като там изборът е голям, но големият избор не означава и качествен. Обикновено публикуването на обява в групата не рядко е начало на спор относно заплащането, локацията или цвета на косата Ви – някои хора просто си търсят причина да спорят. След което получавате десетки въпроси и на всеки трябва да пишете едно и също – кой квартал, за колко деца, какво заплащане, колко опит имате и т.н. Това отнема време и много нерви
  2. Сайтове за обяви
    1. Докато във ФБ групите има една идея по-добра организация, при сайтовете за обяви е пълен хаос. Освен всички недостатъци от предишната точка, тук дори не знаете дали човекът от среща е реално детегледачка. Трябва да отговаряте на десетки запитвания, което отнема страшно много време
  3. Платформи
    1. В България има няколко налични платформи за намиране на детегледачки, от които нашата е част. При платформите можете много по-лесно да опишете Вашето търсене и да се свържете с бавачки, които отговарят на Вашите критерии. Предимствата и недостатъците варират много и докато повечето са платени, нашата е напълно безплатна и всички оферти, които получавате са от реални детегледачки с които можете да се свържете, а не такива, които вече работят някъде другаде, но телефонът им е оставен там.
      Можете да потърсите детегледачка, чрез www.bavachki.bg.
      Недостатъкът на платформата е че трябва сами да направите целият процес на подбор (за което ние Ви помагаме). Ако искате да оставите тази трудоемка задача на специалист – погледнете следващата точка:

Чрез агенция

Хубавото на агенциите е, че там влизате като клиент, който има право да изисква резултати. Давате своите предпочитание, без абсолютно никакви ограничения и смущения, и чакате предложения. Агенциите се наемат да издирят вместо вас кандидати, отговарящи на вашето търсене. Свързват се с детегледачки, организират срещи, провеждат интервюто вместо или заедно с вас, дават ви съвети и насоки, проверяват всички необходими документи. С една дума – вършат цялата „мръсна работа“. Нека не забравяме, че те са и професионалисти, които се занимават ежечасно с това, така че имат необходимия опит, за да търсят качествено и да намират количество. Те пестят времето и нервите ви. Наемате ги, за да свършат работата вместо вас. Е, нека споменем, че за това си и плащате. Агенциите могат да вземат определени такси, комисиона или процент от възнаграждение. Това понякога си е солиден разход, който се вижда неоправдан за много родители, но всеки, сблъсквал се с подбор на кандидати може да ви увери, че си заслужават парите. Защото те са си един вид инвестиция – в качество, в пестене на време и негативни емоции. Само бъдете внимателни към каква агенция се насочвате. Има и такива, които не се отличават с голяма лоялност, надеждност и качество, така че може да проверите предварително репутацията й и да поразпитате.

Тук идва мястото да споменем и няколко думи за нашата Агенция за подбор на детегледачки. Ако изберете нас, за да си намерите бавачка, ще получите гаранция, че ще открием кандидат за вас от 5 до 10 работни дни. Ще получите и 3 месеца гаранция на услугата. Ще имате възможността за лично интервю с толкова бавачки, колкото са ви необходими, за да направите точния избор. А ние ще ви предложим само такива кандидатури, които изцяло отговарят на вашите критерии. Наше изискване към детегледачките ни е да имат най-малко 2 години предишен опит и поне 2 препоръки от други семейства, ползвали услугите им, което ни гарантира качеството на подбор. Ще търсим и ще намираме вместо вас, ще проверяваме документи и обследваме като истински детективи. А като капак, ще ви предложим и опция за наемане на временна бавачка, когато постоянната ви е в болничен или отпуск. Знаем, че сигурно сте чували доста такива красиви приказки и не вярвате много на обещания, но опитът и множеството препоръки от други родители за нашата платформата ни кара да имаме самочувствието на професионалисти в областта.

Ние можем да Ви помогнем с намирането, извършвайки индивидуален подбор на детегледачка.

Защото нашето мото е:

"Заедно, за една кауза, най-добрата грижа за Вашите деца“!

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
    Кога имаш нужда от детегледачка?
    Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
    Премиум подбор
    Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
    • Спести време

      Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
    • Проверени

      Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
    • Опитни

      С богат опит и препоръки от други родители
    • 3 месеца гаранция

      Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

    • Депозит

      Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Остатък

      Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
    • Заплащане

      Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      Не дължиш нищо предварително! Заплаща се след като наемеш своята детегледачка сумата от {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
      (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
    • Отстъпка

      Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
    Имаш още въпроси?
    Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
    Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

    Избирам Премиум подбор
    или
    Безплатно намиране
    Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
    Избирам Безплатно намиране
    Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
    Успешно влезе със своят Facebook профил.
    Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

    Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
    С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

    Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

    Твоята заявка е изпратена

    1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
    2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
    3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
    4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
    Назад

    Вход в профила

    Продължи
    Назад

    Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.
    Може би е вече имате акаунт и се опитвате да регистрирате нов? В случай, че е така, можете да опитате да си възстановите паролата от страницата Забравена парола
    Здравей , въведете кода от SMS-а тук.
    Изпрати SMS отново
    Вход в профила
    Здравей ,
    Забравена парола?
    Вход в профила
    Публикувана на 19.04.2024

    Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

    Приемам
    Виж още