Начало Блог Как да наемете детегледачка за първи път

Как да наемете детегледачка за първи път

(Време за четене: 2 минути и 40 сек)
Абонирай се
How to hire a babysitter for the first time

Кога е настъпил моментът да поверите грижата за "най-скъпото" си в ръцете на другиго?! Едва ли има точно времеи правилен отговор.

Появата на първото или следващо дете е винаги важен момент за всеки родител. Този момент е съпроводен от много вълнения и емоции. Това са мигове, смесени с нервност, очакване и възторг!

Ако трябва да наемете детегледачка за първи път в живота, обърнете внимание на правилния подбор. Това не е като довчера - да мислите единствено за ключовете и чантата или портфейла си. Сега трябва да сте уверите, че помните, знаете и сте насясно с всичко, което ще се случва с мъника ви!

Как да сте сигурни, че ще направите най-добрия избор на бавачка?

За вас избрахме най-добрите съвети за наемане на детегледачка за първи път. С тях ще си гарантирате, че всичко върви гладко по мед и масло:

Увeрете се, че сте добре подготвени!

Ако на първо място от значение е възрастта на бавачката, то помислете над това, дали младото момиче разполага с достатъчно опит и дали възрастната жена има достатъчно търпение и сили.

Знаейки, че избирате опитна бавачка, проверена и доказаната като професионалист, ще си осигурите надежден заместник, когато отсъствате от дома. Тя трябва да се справи с лекота в ситуации като хълцането на детето, до отказите и капризниченето на масата.

Наред с това детегледачката трябва да умее да взима трезви решения в извънредни ситуации – когато стане инцидент; когато детето покачи рязко температурата; при неистовия плач на бебето; когато малчуганът се опитва да се наложи, тропвайки с краче в израз на отказ и пр.

Изберете Вие случая, не позволявайте той да ви избере!

За да постигнете положителен резултат на първото излизане, оставяйки бавачката с бебето, изберете времето, в което контролирате ситуацията. Не избирайте далечно място, откъдето ще ви е трудно да избягате. Нека първото излизане е в региона и за кратко, например магазина за покупки, при съседите на кафе и пр.

Препоръчваме ви да направите това, за да сте сигурни, че в добро време дете Ви се учи да свиква с бавачката. Не е удачно да изберете момент, когато върлуват грипове и настинки или детето ви страда от проблеми с никненето на първите зъби.

Повярвайте, важен е първия момент и той ще проправи път за много повече свободни и спокойни за вас дни и вечери в бъдеще.

Когато наемате детегледачка за първи път, е добре да прекарате половин час с нея и детето си, преди да тръгнете. Подгответе прехода и така това той протече възможно най-гладко.

Уточнете въпросите около заплащане и задължения!

Знаейки колко трябва да платите на бавачката всичко ще е ясно и за двете страни. Уточнете това още в началото. Дали заплащането ще е на час, на 3 часа или четвърт час. Изберете система за закръгляване. Документирайте всичко с договор, в който освен заплащането да са фиксирани и задълженията, които жената ще има.

Комуникирайте за всичко!

Според опит и наблюдения, проблемите, които възникват при гледането на деца, обикновено се появяват, поради липса на комуникация между двете страни – родител-бавачка. Уверете се, че всички въпроси са ясни, както по отношение на практики, така и спрямо очакванията. Уверете се, че сте споделили кои са любимите предмети, чаши, играчки. Уверете се, че сте показали на бавачката как да използва телевизора и други уреди, за които има разрешение, както и че знае колко много детето ви харесва нощната светлина, четенето на приказки преди сън и пр..

Ползата от наемане на опитна бавачка е, че може лесно да заобиколи малките проблеми, а това би направило всяка ситуация по-лесна за вас и вашето дете. Не забравяйте да оставите данни за контакт, ако се налага детегледачката да се свърже с вас, докато отсъствате.

Давайте и Вие малко повече информация!

Дори да не ви е известно, колко дълго ще отсъствате, дайте някакъв ориентир или оставете телефон и адрес, както и указания как да се свържат с вас при нужда. Това е задължително и ако смятате, че ще се забавите повече от очакваното. Ако закъсняването ви поставя бавачката в затруднено положение с обществения транспорт, тогава си заслужава да помислите как може да помогнете. Например със заплащането на такси или като я закарате до вкъщи.

В очите на децата ви няма да има сълзи!

Дори ако вашият малчуган реагира с плач, не се паникьосвайте. При наемане на бавачка за първи път е много вероятно да има няколко сълзи за довиждане. Работата на вашата професионална бавачка е скоро да ги превърне в усмивки. Винаги има известно колебание и притеснение. Това е съвсем нормално! Постарайте се да сте по-уверени.

Следвайки тези съвети наемането на жена бавачка за първи път няма да ви постави в неловка ситуация. Скоро ще имате нов родителски социален живот с перфектен баланс, а в същото време ще знаете, че детето ви е добре обгрижвано.

Ние можем да се похвалим с много родители, изградили прекрасни взаимоотношения с наеманите от нас бавачки.

Сред тях може да сте и вие!

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
  Кога имаш нужда от детегледачка?
  Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
  Премиум подбор
  Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
  • Спести време

   Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
  • Проверени

   Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
  • Опитни

   С богат опит и препоръки от други родители
  • 3 месеца гаранция

   Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

  • Депозит

   Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
   (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
  • Остатък

   Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
  • Заплащане

   Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
   (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
  • Отстъпка

   Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
  Имаш още въпроси?
  Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
  Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

  Избирам Премиум подбор
  или
  Безплатно намиране
  Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
  Избирам Безплатно намиране
  Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
  Успешно влезе със своят Facebook профил.
  Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

  Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
  С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

  Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

  Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

  Твоята заявка е изпратена

  1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
  2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
  3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
  4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
  Назад
  Публикувана на 22.03.2018

  Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

  Приемам
  Виж още