Начало Блог Безопасност на слънцето за бебета и деца

Безопасност на слънцето за бебета и деца

(Време за четене: 2 минути и 38 сек)
Абонирай се
Sun safety for babies and children

Обикновени и лесни предпазни мерки, срещу слънцето могат да сведат до минимум ултравиолетовите лъчи и да предпазят детето от увреждане на кожата и слънчево изгаряне.

Въпросът за време, сянка, защитно облекло и слънце е изключително важен!

Безопасност на слънцето: защо е важно

Твърде многото излагане на слънце може да доведе до слънчево изгаряне, увреждане на кожата, увреждане на очите, рак на кожата и отслабена имунна система.

Вашето дете има нужда от слънце, за да помогне на тялото да си набави витамин D. Той от своя страна е важен за изграждане на силни кости и здрави мускули. С него обаче трябва да се внимава и да се преценява правилно. Колко слънце детето получава върху кожата си.

Безопасност на слънцето в различно време на годината и деня

Защитата от слънце е различна в различното време на годината и по различно време на деня. Това е така, защото ултравиолетовата (UV) радиация варира през годината и в зависимост от сезона.

Нивата на UV радиация са най-високи между 9 и 16 часа, в зависимост от това къде се намирате и кое времето на годината е. Вашето дете се нуждае от защита от слънце, когато нивото на UV радиация е 3 или повече.

Можете да проверите нивата на ултравиолетовите лъчи за района, като използвате приложения, които вече се инсталират и на мобилни телефони. Те са приложения за UV и слънце.

През лятото е най-добре да се правят екскурзии до детската площадка, парка или плажа в ранните сутрешни часове и в късния следобед.

Сянката дава на вас и Вашето дете известна защита от ултравиолетовите лъчи. Плътната сянка, тъмната сянка е най-добра.

Добре е да знаете също така, че UV може да достигне до вас и вашето дете и на сянка. Така че, дори и да седнете на сянка, уверете се, че вие ​​и вашето дете носите защитно облекло, включително слънчеви очила и широка шапка. Използвайте слънцезащитно средство върху откритата кожа.

Ако използвате детска колички, изберете такава с регулируем балдахин, които се движи, според смяна позицията на слънцето.

Ако не може да намерите сянка, направете свой собствен с чадър. Винаги закривайте прозорците в колата, докато шофирате.

Предпазни дрехи

Ето някои неща, за които трябва да помислите, когато решите да изведете детето на разходка:

Плътната тъкан предпазва кожата на детето от слънцето. За да проверите плътността вдигнете тъканта на светлината, за да видите колко много слънце минава. Ако тъканта позволява много светлина, вероятно ще позволи и много UV.

Дълги ръкави и дълги панталони покриват повече от кожата на вашето дете. Панталонки до коляното и блузки с дължина до лакътя са най-подходящи, ако е твърде топло за дрехи с пълна дължина.

Непромокаемите жилетки са чудесен начин да защитите детето си от слънцето, когато плувате или правите други водни дейности.

Памучното облекло държи по-хладно от облеклото, изработено от акрилни влакна.

Потърсете слънцезащитни дрехи с коефициент на ултравиолетова защита (UPF) от 50+ . Тази оценка дава на детето ви най-добрата защита от слънцето.

Шапки

Шапката защитава лицето, шията и ушите на детето от UV слънчевата светлина.

За бебета, потърсете мека шапка, така че бебето да може да лежи удобно. Връзка на брадичката ще ви помогне да я държите на главата на бебето си. Много бебета и малки деца не обичат да носят шапки, но с постоянство може да ги превърнете в рутината за детето.

Слънчеви очила

Носенето на слънчеви очила, както и шапка, могат да ви помогнат да защитите очите на детето си. Продължителното излагане на ултравиолетовите лъчи е рисков фактор за катаракта.

Проверявайте редовно позицията, шапката и дрехите на детето, за да сте сигурни, че не е изложено на пряка слънчева светлина.

Слънцезащитна козметика

Използвайте слънцезащитен фактор (SPF) 30 или по-широкоспектърен, водоустойчив слънцезащитен крем върху лицето, ръцете и всички други части на кожата на детето, които не са покрити с дрехи. Обърнете внимание на необходимата защита.

Поставете слънцезащитен крем най-малко 20 минути, преди да излезете навън, и го нанасяйте отново на всеки 2 часа, особено ако се миете или плувате.

Уверете се, че слънцезащитните продукти са в рамките на срока на годност и ги съхранявайте на хладно, сенчесто място под 30 ° C.

Не забравяйте, слънцезащитните филтри UV не блокират напълно. Трябва да потърсите сянка и да поставите детето в защитно облекло.

Слънцезащитни продукти и бебета

Ако детето ви е на възраст под шест месеца, най-добре е да не се слага слънцезащитен продукт. Достатъчни са дрехи и шапки и те са най-важният начин да го защитите.

Слънцезащитните продукти, обозначени "за бебета" или "чувствителни" е по-малко вероятно да причинят кожно дразнене. Винаги тествайте слънцезащитните препарати на малка площ от кожата на бебето, за да проверите за кожни реакции.

Роля и моделиране

Вие сте най-важният пример за модел на поведение на вашето дете и вашето дете копира това, което правите. Ако вземете сами предпазни мерки за безопасност на слънцето, детето ви много по-вероятно да го направи, само за да ви копира.

За кой град и район си търсите детегледачка?

Търсенето за чужбина се извършва само, като Премиум подбор, защото в момента нашата платформа не поддържа търсене извън София и Варна.

Колко часа ще имате нужда от бавачка?

На какъв график?


Кога са родени твоите деца?
  Кога имаш нужда от детегледачка?
  Можем да извършим подбора на детегледачка вместо теб, срещу заплащане, но ако желаеш можеш да публикуваш и безплатно търсене.
  Премиум подбор
  Ние ще потърсим опитна и препоръчана детегледачка вместо теб, лично ще интервюираме всички кандидати, ще им изградим психопрофил, ще проверим техните препоръки и документи.
  • Спести време

   Специалисти в подбора ще свършат всичко вместо теб
  • Проверени

   Лично ще интервюираме и проверим техните препоръки
  • Опитни

   С богат опит и препоръки от други родители
  • 3 месеца гаранция

   Ако избраната бавачка не ти допадне, ще намерим нова напълно безплатно

  • Депозит

   Заплаща се депозит {amount}лв, за да стартираме търсенето
   (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
  • Остатък

   Останалата сума от {amount}лв се заплаща, когато наемеш своята детегледачка
  • Заплащане

   Заплаща се {amount}лв за изпълнението на услугата, докато ти се наслаждаваш на твоето свободно време!
   (Сумата е дължима едва след като се чуем по телефона и договорим всичко по ангажимента)
  • Отстъпка

   Подпишете до {date} и ще получите {amount} отстъпка от цената!
  Имаш още въпроси?
  Ако имаш още въпроси или неяснота - свържи се с нас. Звънни ни на +359889323253, пиши ни имейл на info@bavachki.bg или заповядай в нашият офис на адрес: гр. София, бул. Александър Стамболийски 34.
  Или ако предпочиташ можеш да си чатиш с нас ни пиши във Viber или в Messenger

  Избирам Премиум подбор
  или
  Безплатно намиране
  Ние ще ти предоставим нашата платформа за използване напълно безплатно. В нея ще можеш да публикуваш обява, да събереш кандидатури, да разгледаш профилите им, да се свържеш с всяка една и да уговориш интервюта.
  Избирам Безплатно намиране
  Как можем да се свържем с теб при нови кандидатури?
  Успешно влезе със своят Facebook профил.
  Повече няма да те питаме за парола, но ще имаме нужда от твоят имейл и телефон, за да ти изпращаме кандидатурите.

  Вече имаш профил? Влез с него, преди да публикуваш.
  С имейл и паролата въведена тук ще можеш да влизаш в своят профил, където да виждаш кандидатите по обявата си.

  Почти сме готови! Опиши в кратък свободен текст твоето търсене.

  Опс, имаме проблем! Вероятно имате пуснат Ad Blocker, който скрива Captch-ата. Ако ли не, свържете се с нас, за да потърсим проблема заедно.

  Твоята заявка е изпратена

  1. Ще се свържем с Вас на посоченият телефон, за да изградим заедно профилът на бъдещата Ви детегледачка
  2. След което ще очакваме да ни преведете депозит в размер на 100 лв. по банков път, за да стартираме търсенето
  3. Когато намерим подходящи кандидати, ще ги изпратим на предоставеният от Вас имейл адрес.
  4. Когато се спрете на някой от кандидатите, ще организираме интервю в удобно за Вас време и място.
  Назад
  Публикувана на 23.04.2019

  Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

  Приемам
  Виж още