Начало Безопасност при намирането на работа в условията на пандемия

Безопасност при намирането на работа в условията на пандемия

Както всички други професии, така и тази на бавачката е засегната от настъпилата пандемия заради COVID-19. Така че на всички бавачки им се налага да променят до известна степен начина си на намиране на работа, както и самата работа. И всичко е с една единствена цел – запазване както на собственото си здраве, така и здравето на децата и техните родители. Защото това си остава най-важната задача.

Ако сте бавачка, търсеща в момента работа, то неминуемо сте притеснена до известна степен от настъпилата ситуация с новия вирус. Как ще си намерите нови родители-клиенти и дете, за което да се грижите? Кой ще поиска да ви наеме? При какви условия? Как да запазите собственото си здраве? Какво ще се промени в начина ви на работа? Затова ние сме насреща с няколко прости насоки, които да са ви от полза, и които могат да ви помогнат при търсенето на работа, по-доброто ви представяне и в личната ви защита.

  

Провеждайте интервютата си по телефона и като видео разговори

За родителите е много важно да се срещнат лично с човека, на когото биха поверили грижите за своите деца, за да могат да го преценят по-добре и да направят правилния си избор. Знаете, че личното интервю е ключово при селекцията на една бавачка. Но за да ограничите срещите си на живо, за да се излагате на по-малък риск от евентуална зараза, настоявайте за провеждане на интервютата първо по телефона. Ако ви харесат, ще пожелаят и следваща среща, при което може да  предложите опцията за видео разговор. Ако и след видео разговора се харесате, то тогава може да се съгласите за лична среща, защото вероятността да ви наемат е твърде голяма. А чрез телефонния и видео разговор ще сте отсяли голям процент родители, с които не сте си паснали и не биха използвали вашите услуги. В случая печелите и двете страни, тъй като здравето е за всички. А и ще сте проявили проактивност, което би се оценило.

 

Спазвайте ограниченията

Много хора пренебрегват препоръките на институциите, но чрез тях се цели да запазите своя живот и здраве. Така че - избягвайте контакта с много хора, използването на градския транспорт и като цяло - незадължителните излизания навън. Колкото по-малко контакти, толкова по-малка възможност да се заразите. Използвайте педпазни средства (маска, очила, ръкавици) при срещите си с родителите. Обяснете на кандидат-работодателите си, че знаете за мерките и спазвате всички необходими ограничения, разпоредби и препоръки, за да не се заразите. Наред с другото, това ще направи много добро впечатление на търсещите бавачка, а вие ще се проявите като съвестен и надежден кандидат за работата.

 

Настаняване при семейството

За някои семейства настаняването на бавачка у дома може да е най-добрият начин, за да се чувстват спокойни. Редица семейства имат финансовата и емоционална възможност да осигурят стая и временна квартира на детегледачката в техния апартамент или къща. Обмислете сериозно тази възможност и дали да я приемете. Зависи от вашия личен живот и ангажираност, но ако живеете сами, нямате предразсъдъка да живеете при непознато семейство, това би ви спестило доста разкарване, разходи, а и може да ви се отворят възможности за допълнителен доход от непредвидени поети ангажименти за гледане на детето в последния момент.

         

Транспорт и логистика

Ако имате личен автомобил или живеете близо до дома семейството, за чието дете ще се грижите, това е страхотно предимство. В този случай  няма да ви се налага да използвате градския транспорт, в който увеличавате шанса си да се сблъскате с всякакви болести и зарази. Поговорете още при наемането със семейството за евентуално покриване на транспортните ви разходи. Убедете ги, че така защитавате здравето на собственото им дете и двете страни печелите от това.

 

Ограничете излизането навън

Идващият топъл сезон със сигурност предразполага към разходки на открито. Но имайте едно наум – срещите с други деца и родители по паркове, площадки и градинки увеличава контактите ви и шанса да се заразите с корона вирус. Така че избягвайте събирането на детето, за което ще се грижите, с други деца, дори и те да са му приятели. Заложете на разходки по улиците, в междублоковите пространства, на усамотени места и безлюдни градинки и поляни.

 

Не се притеснявайте излишно от факта, че в момента ви се налага да търсите ново семейство, за което да работите. Просто бъдете отговорни, спазвайте правилата и може да се учудите от резултата – дори по-приятна и спокойна работа, доволни родители и щастливи деца. И не забравяйте, че най-лесният начин да си намерите нов ангажимент е да използвате нашата платформа, в която ежедневно редица семейства търсят своята бавачка. Успех!

Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

Приемам
Виж още