Начало Как да напишем добра обява

Как да напишем добра обява

Опишете Вашите нужди и изисквания

Първата стъпка, която всеки работодател прави, когато наема работник, е да напише описание, което изброява качествата на идеалния кандидат и очертава задълженията и отговорностите на длъжността. Като изпълнителен директор на Вашето семейство, същите стъпки могат да бъдат приложени, когато настъпи време да наемете перфектната бавачка.

Следвайки съветите, не само ще завършите с готов продукт, който може да бъде публикуван, за да Ви помогне да намерите най-квалифицираните кандидати, но също така ще имате ясно определен списък на отговорностите на бавачката, когато намерите подходящия човек за тази работа. 

Ясна и точна длъжност 
Въпреки, че това може да изглежда елементарно и ясно заглавието на длъжността и описанието ще помогнат на кандидатите, търсещи работа, да знаят дали трябва да четат и кандидатстват за Вашата обява.

Логистика

Посочете града и района в който живеете и транспорта с който може да се стигне до там.

Спецификация на работата

Опишете брой и възраст и пол на децата с които ще се се занимава бавачката.

Ключови отговорности 
Направете списък с отметки, който очертава всичките задължения, които баваката трябва да върши. Нещата, които трябва да се разгледат тук, могат да включват шофиране до училище, детска градина или спортна зала, правене на вечеря/закуска, поставяне в леглото, осигуряване на леко почистване , пране, гладене или подпомагане на по-големите деца пишат домашни и др. 

Квалификация и опит
Докато в списъка на отговорностите е посочено каква е работата, квалификациите очертават характеристиките на Вашата идеална бавачка. Обявата трябва да включва конкретна формулировка, колко и какъв опит трябва да има кандидата. Това е като да напишете  длъжностна характеристика, затова отделете време, за да разберете какъв опит, образование и ценности бихте искали да има човекът, който ще се грижи за  Вашите  деца. 

Допълниителна информация

Добре е да опишете всяка подробност, която може впослествие да доведе до недоразумение. Например:

  • имате ли домашен любимец
  • пушачи ли сте
  • особенности в характера на детето
  • хранителни навици на детето ако има отклонение в нормите
  • алергия или други заболявания
  • специални нужди

Условията на заетост 
Този раздел включва подробности за работното място, като заплащане и очаквана продължителност на заетостта. Уточнете работния график-за какъв период търсите, за дневна или нощна работа, почасово или целодневно, постоянно или сезонно. Освен това е добре да посочите заплатата като "в зависимост от опита" или да включите размера на заплатата. 

Споделяне

За да има възможност повече хора да видят и кандидатстват по Вашат обява, можете да я споделите в социалните мрежи и групи.

Целта на добрата обява е да перефразирате това, което търсите, така че кандидатите да могат лесно да определят дали Вашите нужди отговарят на техните възможности и интереси. Тези съвети ще Ви осигурят достъп до по-широк кръг от подходящи кандидати.

Добре написаната обява ще ви спести време, защото по нея ще кандидатстват бавачки по критериите и изискванията, които сте описали.

Bavachki.bg използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване

Приемам
Виж още